top of page

Hvad er kranio sakral terapi

Kranio-sakral-barn-ro

HVAD OG HVORDAN?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kranio sakral terapi (forkortet KST) er en meget blid, men alligevel dybdegående form for behandling, hvor jeg hjælper din krop til selvhelbredelse.

 

Jeg arbejder med at løsne spændinger i membraner, bindevæv og muskler, så dine knogler kan bevæge sig frit. Jeg arbejder med cerebrospinalvæsken, som er den væske der løber omkring din hjerne og hele vejen ned igennem rygraden. Jeg arbejder altid med nervesystemet og har fokus på at dine nerver har de bedste betingelser og ikke afklemmes af f.eks. spændte muskler.  

 

Cerebrospinalvæsken omkranser dit nervesystem, og derfor giver KST også ro til hele dit system. Faktisk er det sådan, at den rytme man kan mærke når væsken pumpes rundt, er den rytme man kalder KST-rytmen. 

 

Der er fokus på at få kroppen til at slappe af og hermed give slip på spændinger og finde tilbage til balance og ro.

Hvad betyder kranio og sacral?

Kranio = kranie

Sacral/Sacrum = korsben

Selvom man skulle tro at en KST-terapeut kun arbejder med kraniet og korsbenet, så er det faktisk ikke sådan. Jeg arbejder med hele kroppen fra top til tå - f.eks. kan et dårligt knæ, sagtens give problemer andre steder i kroppen.

Biomekanisk eller biodynamisk KST?

Jeg er oprindelig uddannet biomekanisk kranio sakral terapeut, men skiftede spor i 2023 til biodynamisk KST, som er endnu blidere og en mere mødende tilgang end den biomekaniske. Begge behandlingsmetoder er fantastiske, og jeg kan sagtens finde på stadig at putte lidt biomekanisk KST ind i min behandling, der hvor det giver mening. Hver behandling bliver tilrettelagt så den passer præcis til det netop det behov du eller dit barn har. 

Hvornår behandler jeg ikke?

Der findes få kontraindikationer, hvor jeg enten ikke behandler, eller hvor vi laver en samtykkeerklæring på, at jeg godt må behandle dig, men på dit eget ansvar. Når det er sagt, så vil jeg aldrig behandle, hvis der er nogen tvivl.

 

Vidste du at KST udspringer fra osteopatien?

Jo, det var den amerikanske læge og osteopat William G. Sutherland, som tilbage i 1920'erne opdagede KST-rytmen. Hans opdagelse blev hurtigt en del af osteopatiuddannelsen.

 

Det var dog først tilbage i 1975 at lægen Upledger begyndte at undervise i teknikker, der var baseret på denne viden og hermed opstod kranio sakral terapien.

 

Først i 1986 kom KST til Danmark, men den er blandt de hurtigst voksende alternative behandlingsformer i både USA og Europa. 

Afbalancering-af-kroppen.jpg
bottom of page